forgot password?

A megérzés, amit nem szabadott volna kihagynom
Posted: 18 Travanj 2026 10:35 PR.P  
Newbie
Rank
Total Posts:  17
Joined  2026-02-14

Március elsején mindig elkap a hülyeség. Nem tudom, miért. Talán mert tavasz van, talán mert a téli fáradtság lassan oldódik. Idén az történt, hogy péntek délután, munka után, a sarki kocsmában ültem a barátommal, Lacival. Két sör, egy kis rágcsa, semmi extra. Aztán Laci elővette a telefonját, és mutatott valamit.

„Nézd már ezt a szelvényt” – mondta. Egy tizenegyes oddsú fogadást mutatott, ahol az Olasz Kupában a másodosztályú csapat simán kiverte a Juventust. Nyert rajta vagy hatvanezret. Laci nem egy profi fogadó, inkább egy olyan arc, aki szereti a sportot, és néha rátesz egy ezrest a kedvenc csapatára. De ez a tizenegyes odds felkeltette a figyelmemet.

Nem vagyok egy nagy sportrajongó. De a foci az, ami összekötött apámmal. Már nincs velem szegény, de amikor meccset nézek, mindig eszembe jut, ahogy a konyhaasztalnál ültünk, és ő azt mondta: „Fiam, a fociban az a szép, hogy bármi megtörténhet.”

Hazamentem, és leültem a gép elé. A feleségem a nappaliban nézett valami sorozatot. A gyerekek már aludtak. Csend volt. Pont olyan csend, amikor az ember hallja a saját gondolatait. És a gondolataim a következő hétvégére terelődtek. Angol Premier League. Hat meccs szombaton, öt vasárnap. Ott volt a Manchester City–Arsenal, ami egyértelműen a Cityé volt. De én valami másra gondoltam. A kisebb meccsekre. Azokra, ahol a papírforma nem mindig érvényesül.

Beírtam a böngészőbe azt az oldalt, ahol Laci is játszott. A sportrészlegük meglepően részletes volt. Nem csak a focit lehetett fogadni, hanem kosárlabdát, teniszt, még dartsot is. A vavada sport felülete letisztult volt, és ami a legfontosabb: az oddsok sem voltak rosszabbak, mint a nagyobb, felkapott oldalakon.

Nem akartam nagy összeget kockáztatni. A havi keretemből elkülönítettem húszezer forintot. Ennyit bántam volna meg, ha elmegy. Az volt a tervem, hogy szombaton és vasárnap több kisebb fogadást kötök, nem egy nagyot. Az esélyeket szétosztom.

Az első fogadásom egy német másodosztályú meccs volt. Paderborn–Hamburg. A Hamburg volt a papírforma, de az elmúlt három idegenbeli meccsükön kaptak gólokat. Arra fogadtam, hogy mindkét csapat szerez gólt. 1.85-ös odds. Tettem rá ötezret. Nem nagy tét, de ha bejön, majdnem tízezer.

A meccs szombat délután volt. A feleségemmel bevásárolni mentünk, de közben a telefonomon néztem az élő eredményeket. A Paderborn már a tizenötödik percben vezetett. A Hamburg a második félidőben egyenlített. Aztán a hetvennyolcadik percben jött a második hamburgi gól. 2-1. A fogadásom nyert. Ötezerből kilencezerkétszáz.

Ez még nem volt nagy dobás. De a bizalom megnőtt.

Vasárnap délelőtt, mielőtt a gyerekek felébredtek volna, elővettem a laptopomat, és újra beléptem a vavada sport oldalára. Találtam egy érdekes meccset a holland bajnokságból. Az AZ Alkmaar otthon játszott egy kiesőjelölttel. A szorzó a hazai győzelemre 1.55 volt. Alacsony, de biztonságos. Tettem rá tízezret. Bejött. Tízezerből tizenötezerötszáz.

A délutáni angol meccseken már bátrabb voltam. A Brentford–West Ham meccsen arra fogadtam, hogy a Brentford vezet a szünetben. 2.2-es odds. Tettem rá nyolcezret. A Brentford a huszonharmadik percben szerzett vezetést, és a szünetig kitartott. Nyolcezerből tizenhétezerhatszáz.

Este, amikor összeadtam a számokat, a húszezer forintomból negyvenegyezer forint lett. Nem egy vagyont keresetem, de egy teljes hétvégi bevásárlást kifizettem belőle. És ami még fontosabb: jól éreztem magam. Nem a pénz miatt, hanem mert a megérzéseim bejöttek. Apámnak igaza volt. A fociban bármi megtörténhet.

Másnap a munkahelyemen Laci odajött hozzám. „Na, fogadtál a hétvégén?” – kérdezte. Elmeséltem neki a történetet. Aztán megmutattam neki a telefonomon, hogyan néztem az oddsokat, hogyan osztottam szét a téteket. Laci bólintott. „Nem is rossz” – mondta. Aztán hozzátette: „De azt tudtad, hogy a vavada sport-ban élőben is lehet fogadni? Közben is, ahogy mennek a meccsek?” Nem tudtam. Legközelebb kipróbálom.

Azóta eltelt pár hét. Nem játszom minden hétvégén. Csak akkor, ha van időm, és ha úgy érzem, hogy van egy jó megérzésem. A feleségem néha furcsán néz rám, amikor a telefonomat nyomkodom a meccs közben. De amikor elmondom neki, hogy abból a pénzből vettem a péksütit vasárnap reggel, akkor elmosolyodik. A kis dolgok számítanak. A péksüti, a nyugodt hétvége, és az, hogy apám szavai néha bejönnek.

A fociban bármi megtörténhet. Ezt sosem felejtem el.

Profile

Posted: 21 Travanj 2026 10:44 PR.P   [ # 1 ]  
Newbie
Rank
Total Posts:  6
Joined  2026-01-21

What stood out to me is how you valued the experience over the money, which is honestly rare in stories like this. That mindset aligns with games like Idols Of Ash, where the journey itself feels more important than simply reaching the end.

Profile