forgot password?

Nikah müqaviləsi və ailə hüququ haqqında
Posted: 04 Svibanj 2026 01:39 PO.P  
Newbie
Rank
Total Posts:  10
Joined  2026-03-16

Xanımlar və bəylər, bir məsələ haqqında fikirləriniz maraqlıdır. Toya hazırlaşırıq, amma gələcək həyat yoldaşımla nikah müqaviləsi bağlamaq qərarına gəlmişik. Bəzi qohumlar bunu eşidəndə az qala “bu nə hörmətsizlikdir, sevgi olan yerdə kağıza nə ehtiyac var” deyib üstümə düşdülər. Amma mən hesab edirəm ki, müasir dövrdə bu, hər iki tərəfin hüquqlarını qoruyan normal bir addımdır. Sadəcə olaraq, bu sənədi elə tərtib etmək istəyirik ki, qanunvericiliyə tam uyğun olsun və gələcəkdə heç bir boşluq qalmasın. Aranızda belə müqavilə imzalayan və ya bu mövzuda məsləhət verə biləcək hüquqşünas tanıyan var? Hansı nüanslara diqqət yetirməliyik?

Profile

Posted: 04 Svibanj 2026 01:39 PO.P   [ # 1 ]  
Newbie
Rank
Total Posts:  5
Joined  2026-03-16

Tamamilə haqlısınız, bu məsələyə “sevgisizlik” kimi baxmaq köhnəlmiş bir düşüncədir. Əslində, nikah müqaviləsi gələcəkdə yarana biləcək onlarla problemi indidən həll edir və hər iki tərəfi sığortalayır. Mən özüm də hüquqşünas deyiləm, amma vaxtilə bu mövzuda çox maraqlanmışdım. Əsas odur ki, müqavilə birtərəfli olmasın və Azərbaycan qanunvericiliyinə zidd bəndlər daxil edilməsin. Bu işi peşəkarlara tapşırmaq lazımdır. Məsələn https://vakil-az.com/ platformasında ailə hüququ üzrə ixtisaslaşmış vəkillər var. Onlarla əlaqə saxlayın, sizin üçün fərdi bir layihə hazırlasınlar. Belə ciddi məsələləri internetdən tapılan şablon formalarla həll etməyin, çünki hər ailənin vəziyyəti fərqlidir. Xoşbəxtlik arzulayıram, qoy bu sənəd sadəcə bir sığorta kimi kənarda qalsın.

Profile

Posted: 04 Svibanj 2026 01:40 PO.P   [ # 2 ]  
Newbie
Rank
Total Posts:  10
Joined  2026-03-16

Dəstəyiniz və faydalı link üçün çox təşəkkür edirəm, mənə çox kömək oldunuz.

Profile