forgot password?


‹ Prvi  < 12 13 14 15 16 >  Zadnji ›
14 od 25
Odgovori na vaša pitanja
Posted: 29 Studeni 2018 12:31 PO.P   [ # 196 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Što je peregrin?
Peregrin je neutralna pozicija planeta u nekom znaku, znači kad on nije niti u sjedištu, niti u izgonu, niti u kulminaciji, niti u padu. Npr. Mars u Blizancu.

Profile
 
Posted: 29 Studeni 2018 12:31 PO.P   [ # 197 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Zašto su Jarac i Strijelac čas bliski, a čas daleki?
Između Strijelca i Jarca u početku sve može izgledati kao bajka. Reumatičnom Jarcu godit će Strijelčeva toplina, a njegovu otvorenost rado će prihvaćati kao pomoć u uspostavljanju kontakata. Strijelcu pak imponira Jarčeva ozbiljnost i ugled. No sve to može samo dok se Strijelac ne razmaše i ne pokaže svoju pravu prirodu koja se zove sloboda. Onda obično nastaju problemi jer Jarac ima svoja pravila u kojim nema toliko prostora za Strijelčev pojam slobode.

Profile
 
Posted: 26 Prosinac 2018 11:02 PR.P   [ # 198 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Zašto između Vodenjaka i Škorpiona može doći do pravih ekspolozija?
Zato što su njihovi vladari Uran i Pluton koji su po prirodi dinamične, aktivne planete, a u sustavu Zodijaka u izazovnom aspektu, pa stoga kao vladari tih znakova mogu ispoljiti odnos, aspekt koji podsjeća na pravi prasak. Još ako su u natalnim kartama tih pojadinaca njihovi vladari u istom aspektu, sve se diže na kvadrat, a potrebno je odmah spustiti loptu i smiriti tenzije. Jasno to je rjeđi slučaj, jer uvijek su u kombinacijama i neki možda povoljni aspekti koji svemu dodaju diplomatski karakter i odnos ublažavaju.

Profile
 
Posted: 26 Prosinac 2018 11:03 PR.P   [ # 199 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Koji znaci su ženski, a koji muški?
Bik, Rak, Djevica, Škorpion. Jarac i Ribe u ženki, tj. svi zemljani i vodeni znaci. Svi ostali su muški (vatreni I zračni).

Profile
 
Posted: 26 Prosinac 2018 11:10 PR.P   [ # 200 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Poštovani, znam da sam već dobila odgovor na pitanje o poslu i mnogo vam hvala… Sada ako mogu dobiti odgovor u vezi ljubavi… Zanima me da li ću uskoro nekoga upoznati i biti u nekoj lijepoj vezi? Ni na tom polju mi već duži period ne ide.. Trenutno sam u nekoj tajnoj vezi ali mislim da to neće moći još dugo opstati… Rođena sam 3.10.1986.god u 10i30h, Visoko, BiH.
Dugoročni tranziti u vezi ljubavi kod vas nisu ni plus ni minus, ali su sasvim uredni i obećavajući. Štoviše, tranzit Jupitera po vašoj prvoj natalnoj donijet će vam dobre prilike u svakom pogledu i dobar unutrašnji osjećaj, posebno optimizam tijekom cijele ove godine. Iz vaše natalne karte vidi se da postoji mogućnost tajne ljubavne veze, ali nešto trajnije poput braka nije povezano s tim, nego s prirodnim druženjem s ljudima, kao što su druženja preko prijatelja, hobija, učenja, ili pak neformalni susreti, poznanstva. Budite otvoreni za takve susrete.

Profile
 
Posted: 28 Siječanj 2019 03:40 PO.P   [ # 201 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Objasnite tranzite, o čemu se tu radi?
Pod tranzitima se podrazumijeva kretanje planeta nebom, odnosno u astrološkom smislu, krugom Zodijaka. Tranzit u praktičnom smislu znači prelazak planeta preko nekog važnog mjesta u natalnoj karti osobe. Tranzit planete npr.može biti preko mjesta neke natalne planete ili preko određenog polja. Uvijek su na dnevnom redu tranziti, jer ako planete i ne prelaze preko područja bliskog točki gdje je u radixu neki planet, sigurno je da prelaze preko polja u istom tom radixu. Tad se prema karakteru planete, prirodi tranzita i uspoređivanjem s pozicijama u natalnoj karti može tumačiti kako oni utječu na osobu. Ova metoda vrlo je učinkovita kod predviđanja, jer tranzite gotovo svi osjetimo u svom životu. To su periodi kad nam oni (tranziti) svojim utjecajem pomažu ili, ako su nepovoljni, blokiraju stvari. Dobro je što se može dosta jasno odrediti koliko dugo će određeni tranzit trajati, pa se možemo pripremiti da njegov dobar utjecaj iskoristimo ili da ga, ako je izazovan, pregmimo.

Profile
 
Posted: 28 Siječanj 2019 03:42 PO.P   [ # 202 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Što je stacionarnost?
To je pozicija planete u kom ona naizgled staje, a događa se obično kad ista mijenja pravac u retrogradno iz direktnog ili iz direktnog u retrogradno kretanje.

Profile
 
Posted: 28 Veljača 2019 10:19 PR.P   [ # 203 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Što je sinastrija?
Sinastrija je usporedni horoskop dviju osoba u kom se prije svega analiziraju usporedni aspekti njihovih planeta međusobno. Da bi je napravili, trebate dva horoskopa dvije osobe koje vas zanimaju. I tad jednostavno gledate njihove međusobne aspekte, svaki planet sa svakim (npr. nečije Sunce sa Suncem druge osobe, ako su uopće u aspektu, pa opet Sunce prve osobe s Venerom druge, i tako svaki planet prve sa svakim planetom druge, dakako ako su im planete koje gledate uopće u aspektima). Analizirate one planete koje korespondiraju, u kakvim su aspektima (poticajnim ili izazovnim), kakav je karakter planeta i zaključujete kako će se to manifestirati na odnos te dvije osobe. Ukoliko imaju dosta međusobnih aspekata između Venera,  Mjeseca, Marsa, pa i Sunca vjerojatno će doći do nekog ljubavnog kontakta i povezanosti. Ukoliko se radi o Merkuru, Saturnu, Suncu, pa i Marsu, vjerojatno će se razviti poslovna suradnja. Dakako treba pogledati i u kojim poljima osoba se aspekti događaju, a ne zaboravite proučiti i kompozit.

Profile
 
Posted: 28 Veljača 2019 10:19 PR.P   [ # 204 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Što je to recipročni utjecaj planeta?
O recipročnom utjecaju govorimo kad se dogodi takva pozicija planeta u nečijoj natalnoj karti kad su one međusobno u izmjenjenim sjedištima. Na primjer, ako je nečiji Uran u Ribama, a Neptun u Vodenjaku, tad su ove dvije planete u recipročnom utjecaju ili u recipročnoj razmjeni. Naime, Uran inače vlada Vodenjakom, a Neptun Ribama. U ovom slučaju je Uran u Ribama, a Neptun u Vodenjaku. Smatra se da su planete u recipročnom utjecaju gotovo kao da su u svojim sjedištima, tj. da djeluju ojačane i mogu dobro izraziti svoju pravu prirodu. Još jedan primjer (radi lakšeg shvaćanja): npr. Merkur (koji vlada Blizancem i Djevicom) u Jarcu, a Saturn (koji vlada Jarcem) u Blizancu ili Djevici.

Profile
 
Posted: 28 Veljača 2019 10:42 PR.P   [ # 205 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Poštovani,
Rodjena sam 09.02.1985. (04:30h u Zagrebu). Nikako nemam sreće u ljubavi. Koji god muskarac naidje kratko se zadrzi ili me uvijek nekako nadju pogresni, a trudim se iz petnih zila da ‘‘svijem gnijezdo’‘. Zanima me da li cu ikada naci tog ‘‘pravog muskarca’’ sa kojim cu uci u brak, zasnovati porodicu i izroditi djecu? Imam već 34 godine i pomalo me hvata panika. Zahvalna unaprijed na odgovoru. Srdacan pozdrav.
[/color]

Znak Vodenjak, podznak Jarac obično daje emancipiranu ženu. Kad se tome doda i konjukcija Venere i Marsa u Ovnu koja budi strasti i želi sve odmah i sada, eto upravo vas. Oslobodite se očekivanja pod svaku cijenu i malo olabavite, ništa se u životu ne mora i ne postoji pravilo po kom treba živjeti. Kad to prihvatite, počet ćete drukčije razmišljati. Mjesec u Vagi uvijek traži partnera i obično ga i nađe, ali je u opoziciji s Venerom i Marsom u Ovnu pa vaše strasti zamagljuju pogled i ne daju vam mira. Moguće je i da neki tipovi pobjegnu od vas jer se uplaše. Ipak, Neptun na Ascendentu dat će vam i ženstveniju notu, kao i dobru intuiciju. Vladar 5. kuće (djece i ljubavi) je Venera, a vladar 7. (braka) je Mjesec. Zbog opozicije ove dvije planete previše čačkate i prejako želite, no s vremenom će i to doći u ravnotežu. Bračni partner je opisan s Mjesecom u 9. kući u Vagi, i bez obzira na opoziciju s Venerom i Marsom, ima i dva sjajna sjajna aspekta - trigon s Jupiterom i Merkurom. Znači, profinjen čovjek, kavalir, moguće da nije iz vašeg kraja ili ga srećete na putovanju, moguće i iz inozemstva, ili pak visoko obrazovan, stručnjak, duhovan, a uz vas snažnu i temperamentnu on je “tiha voda koja brege dere”. Saturn na vašem južnom Mj. čvoru govori da ste rano sazreli, na neki način ste postali samostalni prije svojih vršnjaka, to vam je život donio, a sjeverni Mj. čvor, ujedno i karmički (put vašeg razvoja u ovom životu) je točno između vaše 4. i 5. kuće. On se ostvaruje tijekom života. 4. kuća vam je dom, obitelj, svijanje gnijezda, a 5. su djeca, ljubav, etc… Znači vas će život i dalje sigurno dovoditi u prilike da spomenuto ostvarite jer vam je to i karmički zadatak (iznutra tako i osjećate) tu leži vaš razvoj kao duše, no uvijek kroz život to dolazi nerijetko i s vremenom, znači bit će prilika, složit će vam se. Ne upirite se da morate sve znati i kontrolirati, razumijem vas, ali ne dopustite da vas vaše snažne želje navedu na forsiranje. Kako je karmički čvor u Biku (idete iz Škorpiona u Bika) to istovremeno (s prije spomenutim) trebate napustiti sve ratničke obrasce (škorpionske) i naučiti funkcionirati i djelovati na miran, stabilan, pomalo konvencionalan način (Bik). I to je put kojim stižete tamo gdje se ostvaruje vaša karma, a ona jest obiteljska priča. Potkraj ove godine kad Jupiter uđe u Jarca (točnije 3.12.2019.) i kroz idućih, u nastavku, godinu i pol, tranzitirat će vašu 1. kuću, a potom i znak, znači zapravo cijelu 2020. i 2021. godinu vjerojatno će vas blagosloviti mnogim ispunjavajućim događajima i srećom. No to ne znači da se to ne može pokrenuti i ranije, pa se tada razviti i zaživjeti, budite budni i otvoreni, zauzdajte malo strasti i vježbajte diskreciju i mir u sebi.

Profile
 
Posted: 27 Ožujak 2019 04:12 PO.P   [ # 206 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Kako se predviđa metodom primarnih direkcija?
Primarne direkcije su jedna od astroloških metoda predviđanja. Bazira se na pomicanju pozicije planeta ili neke točke za po jedan stupanj za godinu u krugu Zodijaka. To znači npr. da ako je nekom Sunce na 5 stupnjeva Vodenjaka, da će pomicanjem stupanj za godinu to isto Sunce biti na 15 stupnjeva Vodenjaka kad osoba napuni 10 godina, ili npr. na 25 kad napuni 20 godina. Tako se pomaknu sve točke planeta ili osi kuća (ili ono što nas zanima) i sagleda se njihova pozicija za određenu godinu života. Još jedan primjer radi jasnoće: Ako je npr. nekom MC (Zenit, vrh 10. kuće karijere) na 10 stupnjeva Vodenjaka, a Sunce npr. na 12 stupnjeva Ribe, to znači da će po primarnim direkcijama MC doći u konjukciju sa Suncem kad osoba napuni 32 godine, što će se manifestirati kao da ima Sunce na MC-u, a to znači da će dobiti neki važan položaj u karijeri. Ili npr. ako je npr. razmak između nečije Venere i Marsa 19 stupnjeva, to znači da će ove dvije planete po primarnim direkcijama doći u konjukciju kad osoba napuni 19 godina i utjecati na nju na način tog aspekta – kroz strastvenu ljubav, jake emocije ili slično. Naravno da treba gledati i u kojoj se kući to odigrava, kao i povezati sve s drugim metodama predviđanja kako bi se imala cjelovita slika.

Profile
 
Posted: 17 Travanj 2019 02:06 PO.P   [ # 207 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Rodjena sam 21.6.1995, u 14 i 30, partner je rodjen 12.6.1994, u 15 i 10, zanima me da li postoji mogucnost za zajednicki zivot, brak i decu? i ako mozete da mi napisete sta da ocekujem u narednim godinama? hvala unapred, srdacan pozdrav

Oboje imate jaku 9. kuću i podznak Vagu. Na neki ste način dosta slični, a opet ima i razlika. Razumijevanje je dobro, lakoća komuniciranja, također i suradnja u operativnom smislu, pa vas veže dosta zajedničkih interesa. Oboje također imate izazovno položene Venere, što znači da će “proći još dosta vode” dok ne izbalansirate svoje osjećaje, dok emotivno ne sazrijete kao pojedinci, dok nađete unutrašnju ravnotežu u sebi i emotivni mir. Sad ste razigrani, mladi, veseli i imate pravo na zajednička druženja i uživanja. Utoliko je zajednički život dakako, moguć. Vrlo je vjerojatno da ćete s obzirom na dobru komunikaciju i razumijevanje, kao i sličnosti, pomagati jedno drugom u daljnjem procesu sazrijevanja, što je lijepa perspektiva. No računajte da ćete oboje pojedinačno imati još ponekih borbi s unutrašnjim emotivnim previranjima, iskušenjima i strastima, sve dok se to ne uravnoteži. Kako oboje imate snažnu 9. kuću i istovremeno generacijsku konjukciju Urana i Neptuna u (oboje ) 4. kući, nije isključeno da ćete otići nekamo van mjesta rođenja, moguće u inozemstvo, bilo zbog posla, doškolavanja ili sličnog. Također može značiti da ćete se obrazovati u pravcu visokog obrazovanja, čak do određenih titula, ili pak da će vas s godinama više zaokupljati filozofija i religija, čisto kao neki vaš unutrašnji razvoj. Putovanja su vrlo vjerojatna tijekom većine života. Eto.

Profile
 
Posted: 25 Travanj 2019 05:32 PO.P   [ # 208 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Objasnite orbis?
Orbis je sfera utjecaja oko nekog planeta. Ovisno o veličini i udaljenosti planeta svaki planet ima svoj orbis. U krugu Zodijaka on se proteže na svaku stranu po par stupnjeva. Važan je da bi se odredila granica da li su neke planete u aspektu ili više nisu. Za Sunce se tolerira orbis na svaku stranu oko 8 stupnjeva (neki računaju i do 10), a slično je i s Mjesecom. Znači ako je npr. nekom Sunce na 2 stupnja Jarca, njegova sfera utjecaja dosezat će plus, minus 8 stupnjeva na svaku stranu, pa će se planet koji je npr. na 28 stupnjeva Lava još uvijek računati da je u trigonu s tim Suncem. Manje ili dalje planete imaju i manje orbise, a obično se uzima plus, minus 5 stupnjeva.

Profile
 
Posted: 25 Travanj 2019 05:32 PO.P   [ # 209 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Što kad je neka kuća u natalnoj karti prazna?
Prazna kuća je kuća ili polje u natalnoj karti u kojem nema planeta. To ne znači da je to područje zanemareno ili da se o njemu nema što reći. Svaka kuća, pa tako i prazna, pada u neki znak, a taj ima planet koji tim znakom vlada. Uvijek se gleda gdje je u natalnoj karti lociran taj planet i u kakvim je aspektima. Npr. ako je neka kuća u Jarcu, njom vlada Saturn, pa se gleda gdje je on smješten i kakoje aspektiran. To puno govori o tome kako će se razvijati stvari povezane s praznom kućom u nečijoj natalnoj karti.

Profile
 
Posted: 29 Svibanj 2019 01:51 PO.P   [ # 210 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Što znači Node?
Node, eng. čvor, pa se tim nazivom često u oznakama u natalnoj karti označava pozicija sjevernog mjesečevog čvora. Suprotno do njega, znači 180 stupnjeva od njega, nalazi se južni. Detaljnije o njihovom značaju vidi pod ČVOROVI.

Profile
 
‹ Prvi  < 12 13 14 15 16 >  Zadnji ›
14 od 25