forgot password?


‹ Prvi  < 14 15 16 17 18 >  Zadnji ›
16 od 25
Odgovori na vaša pitanja
Posted: 30 Listopad 2019 04:21 PO.P   [ # 226 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Kad je planet u egzaltaciji?
Egzaltacija podrazumijeva stupnjeve u krugu zodijaka na kojim određene planete doživljavaju svoje ushićenje i ispoljavaju svoje najbolje osobine. Sunce je u ushićenju ili egzaltaciji na 19 stupnjeva Ovna, Mjesec na 3 Bika, Merkur na 13 Djevice, Venera na 27 Riba, Mars na 28 Jarca, Jupiter na 15 Raka, Saturn na 20 Vage, Uran na 11 Škorpiona, Neptun na 21 Vodenjaka, Pluton na 3 Škorpiona. Obratno od toga je detriment.

Profile
 
Posted: 27 Studeni 2019 04:55 PO.P   [ # 227 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Kako funcioniraju pomrčine u horoskopu?
Eklipsa ili pomrčina je redovita, no specifična nebeska pojava. Sunčeva se događa kad Mjesec prolazi između Sunce i Zemlje i svojom sjenom on zaklanja Sunce. Mjesečva se događa kad Zemlja prolazi između Sunca i Mjeseca i baca svoju sjenu na Mjesec. Zovu se još i solarna ili lunarna pomrčina, a u astrološkom smislu su značajne jer obično označavaju ili prekretnice (kraj jedne faze i početak nove) ili posebno osjetljive dane, pa ako nekom trenutna pomčina padne na neku važnu toču iz njegove natalne karte, to svakako može prouzročiti određene događaje. Također ako je netko i rođen za vrijeme pomrčine, ovisno o kući gdje se ista zatekene, aspektima i ostalom, to također ima značaj. Isto je važno kad se pomrčina zatekene u solaru (godišnjem horoskopu) kad obično označava određenu životnu prekretnicu. U periodu od jedne tekuće godine na nebu se može dogoditi između dvije i sedam eklipsi. To su redovne pojave, no ovisno o pozicijama, osobi, natalanoj karti, za nekog mogu biti vrlo važne.

Profile
 
Posted: 27 Studeni 2019 04:55 PO.P   [ # 228 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Što je zapravo Descendent?
Descendent je točka nasuprot nečijeg ascendenta ili os 7. kuće horoskopa. Označava odnose s drugima. Istovremeno je to (suprotno ascendentu) stupanj u krugu zodijaka koji u trenutku nečijeg rođenja zalazi na zapadnom horizontu.

Profile
 
Posted: 26 Prosinac 2019 12:13 PO.P   [ # 229 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Što je zapravo aflikcija?
Aflikcija je neharmonični aspekt u nečijoj natalnoj karti. Aflikcijom se obično smatraju kvadrati (planete pod međusobnim kutem od 90 stupnjeva) i opozicija (180 stupnjeva), no uvijek treba gledati i o kojim se planetama radi. Općenito, kvadrati čine konflikt i stalno tjeraju osobu da ga rješava, pa je na neki način i pokreću, a popuštaju nakon i tokom 30-tih godina nečijeg života jer po primarnim direkcijama dolaze u trigon. Opozicije popuštaju tek nakon 60-tih godina života i zato djeluju većinu vremena, a tjeraju osobu da stalno balansira između suprotnih gledišta, da uvažava i druge, ali i da podnosi i uči kako isplivavati iz sukoba.

Profile
 
Posted: 26 Prosinac 2019 12:14 PO.P   [ # 230 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Što je aplikacija u astološkom smislu?
Aplikacija je ulazeći aspekt, tj. takva pozicija planeta koji svojim kretanjem ulazi u neki aspekt s drugim planetom. Obično brži planet aplicira sporiji. Ulazeći aspekti uvijek su jači od izlazećih.

Profile
 
Posted: 30 Siječanj 2020 02:35 PO.P   [ # 231 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Koji je značaj benefika?
Benefik je harmonični aspekt (60, 120). Negdje se tako nazivaju i tradicionalno dobri planeti (Venera, Jupiter, Sunce, Mjesec), no ovi nazivi za planete ne drže vodu, jer sve ovisi u kakvim su aspektima iste planete. Mogu one biti tradicionalno dobre, ali ako su u lošim aspektima, bit će i lošijih utjecaja.

Profile
 
Posted: 30 Siječanj 2020 02:43 PO.P   [ # 232 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

[color=blue][color=blue]Lijepi pozdrav i sretna Nova godina! Zahvaljujem na odgovoru na moje pitanje iz prethodnog posta i nadovezala bih se na njega. Upalo mi je u oko da ste napisali da mi predstoji odlična karijera. Kako u zadnje vrijeme proučavam astrologiju, koliko mogu primijetiti i sama da su mi Mars i Jupiter u 10. kući koja je kuća karijere, što bi značilo da bi mi karijera trebala biti bitna, da bi mogla biti uspješna.. Istina je da sam dosta lako dolazila do posla bez ičije pomoći i da su mi se do sad sve želje koje sam imala vezano za posao uglavnom ostvarile te sam dobivala pohvale na poslu iako je bilo i teških situacija, no ja sam osoba koju zapravo karijera uopće ne zanima i ovo čime se trenutno bavim (uredski posao) ne bi željela još dugo raditi, a kamo li do mirovine.. Jest da mi je trenutan posao bolji od prošlih, no nije mi to to. Niti me zanima vodeći položaj niti sam uspjeh i ugled, pa čak niti novci nisu presudni, a definitivno nisam niti radoholičar, više baš suprotno.. samo bih htjela raditi nešto s čim bih bila sretna, po mogućnosti od doma. Između ostalog nerviraju me svakodnevno jedno te isti kolege, umjetni odnosi i sl..Tako da mi taj dio za uspješnu karijeru zbilja nije jasan i moje pitanje je (ako imam uopće pravo na još jedan odgovor) da li je vidljivo kad bi se mogla desiti neka promjena u vezi posla s kojom bih bila zadovoljnija odnosno gdje bi radila nešto korisno i što bi me ispunjavalo? U mojem životu je uvijek nekih napetosti i nezadovoljstva, a čim nisam zadovoljna odmah tražim nešto novo pa čak i srljam brzopleto.. Trenutno bi opet najradije pobjegla od svega u nešto novo i nepoznato što se svih segmenata života tiče.
Edit: Zapravo vidim da mi je Jupiter u 9. kući. Također 4. kuća u strijelcu čije je vladar Jupiter. Da li to znači da bi mogla otići u inozemstvo odnosno negdje dalje od doma? Točno takvu čežnju imam u sebi, da se maknem iz mjesta u kojem sam trenutno.

.. Puno hvala[/color][/color]
Frustracije koje osjećate u posljednje vrijeme vjerojatno su zbog tranzita po Jarcu (Saturn, Jupiter, Pluton, plus još oni “tekući” redovni zimski….) a koji će popustiti nakon 22.3.2020. kad Saturn nakratko pređe u Vodenjaka. No Jupiter i Pluton će ostat, a bit će tu i Mars, pa će biti još iskušenja. Od 7. mjeseca se Saturn opet vraća u Jarca, pa će tu biti sve do kraja godine. Vjerojatno ćete se još malo brusiti. Općenito, ugodnije vrijeme bit će od iduće godine kad će vam i Saturn i Jupiter biti u Vodenjaku, što vam odgovara. Premda ćete se vi naraditi i u drugoj polovini ove odine zbog Marsa u svom znaku.
Istina je da Jupiter u 9. i Strijelac u 4. mogu dati dom negdje drugdje, no ne forsirajte, nego imajte na pameti da je odluke uvijek dobro donositi u miru. Karmički čvor vam je u Ribama u 6. kući, pa biste tijekom života trebali naučiti raditi, razviti radne navike, preciznost, brigu o zdravlju, ali opet, jer isti je u Ribi, na kreativan i umjeren način. Pri tom treba razvijati i suosjećajnost u radu. Empatiju.
Toliko.

Profile
 
Posted: 26 Veljača 2020 03:27 PO.P   [ # 233 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Koji su brzi planeti?
Brzi planeti su Mjesec, Merkur, Venera, a po nekima i Mars i Sunce. Radi se o planetama koje se brže kreću i brže mijenjaju mjesta u krugu zodijaka.

Profile
 
Posted: 26 Veljača 2020 03:36 PO.P   [ # 234 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

ODGOVOR ZA DREAMER - Poštovani, zanimaju me dešavanja u bliskoj budućnosti što se tiče posla pre svega, rođena sam 7.2.1995,14:55 hvala unapred na odgovoru!
Strpite se još malo jer je baš gužva u vašem 6. polju posla (Mars, Jupiter, Pluton, Saturn) - vrlo šareni utjecaji, svašta je moguće - ostanite trezveni i ne zaboravite na ono što ste sebi postavili za svoj cilj. Od 4. mjeseca će s jedne strane, biti sve malo ugodnije i staloženije, ali će se s druge strane, istovremeno od vas samih zahtijevati ozbiljnost, zrelost i određeni napori. Sve će to potrajti do 7. mjeseca, kad će izgledati da se stvari vraćaju na staro, pa će vas još malo zabaviti neke aktivnosti za koje ćete imati energije, no izgledat će kao da činite korak unazad, (premda će to biti zapravo jedna faza unutrašnjeg razvoja), da bi od 2021. bili pod vrlo zanimljivim utjecajima i Jupitera i Saturna, znači bit ćete na neki način u središtu pozornosti, bit će i prilika, ali i pojačanih zahtjeva, u svakom slučaju neće vam biti dosadno, a stvari će se razvijati kako u poslu, tako i u odnosima. Pred vama je dinamično i zahtjevno životno razdoblje od nekih dvije, tri godine. Bit će i posla, bez brige, ali i napora. Pripremite se.

Profile
 
Posted: 26 Ožujak 2020 04:47 PO.P   [ # 235 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Što je ciklus planete?
Ciklus planete je vrijeme koje prođe dok neko nebesko tijelo obiđe cijeli krug od 360 stupnjeva zodijaka i vrati se na isto mjesto. Obično označava novu fazu energije planeta ili to da je osoba prošla prvi ciklus i svladala prve lekcije određenog nebeskog tijela. Npr. Mjesečev ciklus iznosi 28 dana, Sunčev 365, Marsov oko 2 godine, Jupiterov 12 godina (svake godine mijenja znak), Saturnov 29,5 godina, Uranov 84 godine, itd…

Profile
 
Posted: 26 Ožujak 2020 04:48 PO.P   [ # 236 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Molim objasnite što su čvorovi u horoskopu?
Čvorovi su točke na kojim planete prelaze iz jedne nebeske hemisfere u drugu ili bolje rečeno to su mjesta presijecanja ekliptike. Najznačajniji su MJESEČEVI ČVOROVI, a povezuju se s KARMIČKIM PUTEM. Postoje JUŽNI MJESEČEV ČVOR (neki ga zovu i Zmajev rep) čije pozicija govori o tome otkud osoba dolazi, ukazuje ne njen razvoj iz prošlih života, te SJEVERNI MJESEČEV ČVOR (ili Zmajeva glava) koja pokazauje kako i gdje bi se osoba trebala usmjeriti u ovom životu a da bi se najbolje razvijala i bila sretnija.

Profile
 
Posted: 29 Travanj 2020 10:43 PR.P   [ # 237 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Poštovani,

Jaakoo me zanima kada ću ući u ljubavnu vezu 01.02.1994. u 23:35h.

Hvala puno.

Lp.


Nemate nekih blokada za spomenutu temu, možda ste već sad u nekoj vezi (tranzit planeta po natalnoj 7. kući tijekom svibnja je obećavajući), a za neku dugoročiju vezu i opći boljitak budite sigurni da će se stvari pomaknuti već od početka 2021. kad će i Jupiter i Saturn biti u vašem znaku. Bit će to vrijeme u kom će vam se događati mnoge stvari, bit će i iskušenja i rješavanja stvari koje biste možda ponekad željeli i izbjeći, no i istovremeno i otvorenih prilika, novih perspektiva i sjajnih mogućnosti kako privatno, tako i u drugim temama. Ukratko, vrlo intenzivan period za pamćenje kroz koji će vam se život promijeniti - počev od 2021., pa kroz iduće dvije, tri godine u nastavku.

Profile
 
Posted: 29 Travanj 2020 10:57 PR.P   [ # 238 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Poštovani, zanima me da li cu ostati u braku sa osobom rodjenom 2.12.1988 u 14h:20m? Moj datum je 23.12.1993 u 12h:30m. Hvala unapred

Da, odnosno po svemu sudeći, tako bi trebalo biti. Imate čak i Jupiter u 7. polju braka, dok vam je vladar 7., Venera, u dobrom aspektu. I vaš suprug ima dobrih aspekata što se tiče braka. Vjerojatno se radi o usaglašavanju temeperamenata, jer Jarac voli kontrolu, a Strijelac slobodu. Prihvatite jedno drugo, oboje imate visoke kvalitete u sebi, pa i vi sami imate ponešto i od Strijelca, a suprug od Jarca, usporedni aspekti su vam dobri, naći ćete zajednički jezik. Znate, ni astrologija nije svemoguća, no ono što sigurno može jest dati putokaz - ukratko vi i vaš suprug imate vrlo dobre perspektive da ostanete zajedno, a da li ćete to i ostvariti ipak u konačnici ostaje na vama. No od nas - vrijedi se boriti za ovaj odnos. Planete vam idu dugoročno na ruku, premda vama samima sada možda nije najlakše, no krajem 2020. kad Saturn izađe iz Jarca bit će vam sve puno lakše. Eto.

Profile
 
Posted: 27 Svibanj 2020 04:27 PO.P   [ # 239 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Što je Descendent?
DESCENDENT je točka nasuprot nečijeg ascendenta ili os 7. kuće horoskopa. Označava odnose s drugima. Istovremeno je to (suprotno ascendentu) stupanj u krugu zodijaka koji u trenutku nečijeg rođenja zalazi na zapadnom horizontu.

Profile
 
Posted: 27 Svibanj 2020 04:29 PO.P   [ # 240 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Objasnite Detriment?
DETRIMENT je pozicija kad se planet nalazi na takvom stupnju (ili znaku) zodijaka na kojem ima teškoća da izrazi svoju pravu prirodu. Obično je to suprotan znak od znaka egzaltacije (ushićenja). Npr. Sunce je u Ovnu u egzaltaciji, a zato je u Vagi u detrimentu. Postoje najjače točke detrimenta ili pada, a to su: Sunce na 19 Vage, Mjesec na 3 Škorpiona, Merkur na 13 Riba, Venera na 27 Djevice, Mars na 28 Raka, Jupiter na 15 Jarca, Saturn na 20 Ovna, Uran na 11 Bika, Neptun na 21 Lava, Pluton na 3 Bika. Ako imate neku od navedenih pozicija, vaš planet se jako muči da se izrazi. Obratno od toga su egzaltacije.

Profile
 
‹ Prvi  < 14 15 16 17 18 >  Zadnji ›
16 od 25