ASTROAKTUALNOSTI - JESEN 2023

Što možemo očekivati od ovogodišnje jeseni?

Nakon relativno mirnog ljeta, jesen će početi također blago i bez nekih senzacionalnih turbulencija.

Okrenutost tradiciji i svijest o značaju prirode u našim ivotima i dalje će dobivati na snazi, a pogotovo u prvom dijelu jeseni jer će stabilni trigoni Jupitera i Urana iz Bika podupirati također zemljani znak Djevice.

Mnogi će poželjeti neki zlet, neki će početi skupljati plodove po šumi, a bit će i onih koji će krenuti u sadnju jesenskih stabala za iduće proljeće.

Zemlja i mir kao ozračje u kom smo stvoreni značit će sve više.

U tom kontekstu jesen će zaista zablistati u žutilu lišća i plodova.

 

Deseti mjesec donijet će prvu jesensku pomrčinu, 14.10. i to onu Sunčevu, u Vagi.

Kako na istu neće biti niti posebnio izazovnih, niti posebno dobrih aspekata, sve ovisi o pojedinčanim natalnim kartama - kako će na koga ova pormčina djelovati.

Može se samo reći da generalno, jer je u Vagi, na iskušenjima će biti tema odnosa i udruživanja, pa vodite računa o tome.

Ako nešto trebate odlučivati tih dana, odlučujte uvijek bar dan nakon pomrčine, jer vam je tada sve jesnije.

I inače deseti mjesec bit će onako da se kaže - vrijeme prolazi, dan po dan.

Osim 28.10. kad će na nebu zaživjeti još jedna pomrčina, ona Mjesečeva, u Biku, pa će taj dan biti malo više emotivan, zahtjevan, burniji, no ne toliko da to ne bismo uredno „odradili“.

 

Onaj najbolji dio jeseni, ali i s određenim izazovima i punoćom doživljaja, bit će jedanaesti mjesec.

Lijepi trigoni između Saturna i Neptuna u Ribama s jedne strane, a sa planetama u Škorpionu, te izazovne opozicije Jupitera i Urana iz Bika na isto to u Škorpionu, svakako će mnogima dane učiniti što uzbudljivim, što zahtjevnim, što sretnim.

Ukupno gledajući, bit će vrlo zanilmljivo.

Jedan dan činit će se da je sve dogovoreno, riješeno, stabilno, a onda već drugi sve to će se činiti upitno. Pa onda treći dan naći će se  ipak neka kombinacija da se sve to riješi.

Imajte snage i strpljenja, te budite budni cijelo vrijeme.

Jer trebat će dobro kormilariti u svim tim izazovima i prilikama u isto vrijeme.

 

Dvanesti  mjesec donijet će smiraj koji će mnogima goditi, a jedino jače iskušenje tijekom njega bit će sklonost zabludama, pa će sve stvari trebati gledati što je realnije moguće, odnosno konkretno, provjeravati činjenice.

Mars u Strijelcu od 25.11. u kvadratu sa Saturnom i Neptunom u Ribama svakako će u nastavku tijekom 12. mjeseca donijeti i neke turbulencije i iskušenja da se stvari čine pod svaku cijenu, ponekad i bez pameti, no onaj tko tome odoli i strpi se, bit će na većem dobitku, nego onaj koji „prasne“.

 

Boravite u tišini, povremeno ugasite povremeno medije, pogledajte u sebe iznutra, meditirajte i na taj način spremno dočekajte  vrijeme koje nam dolazi u susret.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve