ASTROLOŠKI ZNACI I IZGLED OSOBE

Već su stari astrolozi znali da postoji određena povezanost između vanjskog izgleda i zodijačkih znakova.

Premda u natalnoj karti Podznak (Ascendent) dobrim dijelom određuje fizički izgled osobe, kao i planete u 1. kući, i Sunčev znak i te kako, na svoj način, utječe na to kako izgledamo.

Bilo da se radilo o znaku ili podznaku, utjecaj uvijek postoji, a evo i odrednica po znakovima (mogu se primijeniti i na podznake).

 

OVAN

Osoba ima sportsko držanje, ravan, uspravan hod i najčešće glavu malo manju u proporciji od tijela. Ili pak obratno, veću. Oči mogu biti ukoso položene i malo prema unutra, baš poput Ovna, a tu su također i obraščići koji podsjećaju na naivnost kakva djeteta. Kosa može biti rudlasta i svijetlijih tonova.

 

BIK

Mirnoća i blaga putenost, te najčešće sitnije oči. Građa je često korpulentnija, solidne obline su u pitanju. Kreće se polako i stabilnog je koraka. Gotovo uvijek  ima širi i kraći vrat, po čemu ga, osim očiju, lako prepoznajemo. Ne zabacuje glavu, nego je uvijek drži „ravno“, sljubljenu s vratom.

 

BLIZANAC

Vretenasta tijela, češće bez struka, živog hoda i gestikulacije. Žive oči poput točaka. Uvijek u pokretu, krakat. Lice pravilno ili pak blago kockasto. Svijetlije puti, ponekad pjegava lica i ono što je upečatljivo i ostaje do kraja života – mladolik dojam i mladenački izgled i nastup. Lakoća pokreta. Poput školarca.

 

RAK

Nježne i često velike oči, pogled koji odaje dubinu i emocije. Krotak hod, mekan nastup i držanje. Nema agresivnih pokreta, sve mirno, tiho, labavo. Samo što ne zapliva i uroni u stvarnost. Ponekad ima okruglasto lice, te djeluje kao da sanja ili je odsutan duhom.  Nesiguran korak.

 

LAV

Zabačeno čelo, napet vrat, drži se ponosno i visoko uzdignute glave. Oči poput mačke, sitnije i česte su bore oko njih. Lice se sužava prema ustima, ponekad ima  izražene jagodice. Proizvodi galamu kad god može, pa koristi snažan ili dubok glas za isto, jer uvijek želi privući pažnju. Gord.

 

DJEVICA

Otmjenost u svakom pogledu – u hodu, načinu ponašanja, stilu oblačenja i dotjerivanja. Sitnije građe i lakih, ali skladnih pokreta. Lice češće duguljasto i ponekad sa sumnjičavo-analitičkim pogledom. Kosa pomno uređena i općenito, uredna osoba koja drži do svog izgleda.

 

VAGA

Okruglasto lice i šire razmaknute oči, poput vage. Predivan osmijeh, a često su tu i rupice na licu. Skladnih proporcija tijela i pravilna držanja. Naglašena usta, lijepe usnice. Mnoge Vage su lijepe po prirodi. Korak odmjeren, i skladan. Ponašanje uglađeno, kavaliri i dame.

 

ŠKORPION

Odaje dojam žilavosti. Tijelo može biti sitnije, ali čvrsto i zapeto. Ten obično tamniji, pogled izrazito pronicljiv (kao da gleda kroz vas). Nos može biti naglašen ili pak lice ostavlja dojam oštrine, bilo preko nosa ili ravnih bora na vrhu nosa. Obično vitak ili pak niža rasta, ali čvrste građe. Ništa labavo.

 

STRIJELAC

Postoje dva tipa: jedan je više duhovan, vitka tijela i izrazito profinjenog lica, poput kakva mislioca, a drugi je onizak, debeljuškast, simpatičan, veseljak. Uvijek se kreće s lakoćom i ima dostojanstveno držanje. Smijeh je prirodan, kao i govor, a pogled iskren ili pak usmjeren nekamo u daljinu.

 

JARAC

Koščat, izraženih zglobova, obično mršav ili bar vitak. Pravilna lica s gotovo uvijek naglašenim lijepim obrvama (poput kakve divokoze). Oči ili zubi znaju biti krupniji, a pogled ide ravno u dušu. Obično ima čvršću i kvalitetnju kosu i dobru formu frizure. Hod čvrst, siguran u nastupu i ponašanju.

 

VODENJAK

Teško da postoji pravilo, možda jedino to da se bar u jednom detalju razlikuje od svih drugih. Možete ga prepoznati po specifičnom koraku koji kao da se želi odlijepiti od zemlje i nekamo poletjeti. Izgled je obično ekscentričan, bar onaj dio na koji može utjecati, a ako je neugledan, iznenađuje iznutra.

 

RIBE

Velike sanjalače oči pune emocija koje kao da suosjećaju s cijelim svijetom. Ponekad su kapci blago spušteni preko njih, kao da je osoba u stanju polusna. Tamniji ili masniji ten, kad hoda kao da se vuče, a ramena su takva kao da je cijeli teret svijeta na njima. Miran, pasivan, povučen.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve