DJELA UMJESTO RIJEČI

Ljudi mogu pričati što god žele, ali tek njihova djela pokazuju kakvi su zapravo.

Znate onu: Jedno misli, drugo priča, treće radi.

Opis je to nesabranog, kaotičnog čovjeka koji ne zna ni gdje je ni kamo stremi. To su oni nesvjesni tipovi. No ima i svjesnih koje se ukratko može opisati kao manipulatore. Oni vješto koriste vašu slabost i navodeći vas da im povjerujete iscijede ono što žele iz vas, ili iz situacije, a poslije daju petama vjetra. Tek kad sve prođe, vi uviđate da se radilo o osobi koja jedno priča, a drugo radi. Što misli, to možemo samo slutiti.

Da biste se zaštitili i prepoznali s kim zapravo imate posla, već smo govorili da uvijek treba gledati da li postoji razlika između onog što neka osoba priča i onog što čini.

Gledajte to odmah, od početka, kako biste na vrijeme uočili realitete. Ako takva razlika postoji, znajte da takvoj osobi ne treba pokloniti povjerenje. Čuvajte se. No da ne bi bili u nepotrebnom stranu, vi možete svjesno pustiti toj osobi neka ide dokle može, no kad je potrebno, zaustavite se. Ili nju zaustavite.

Općenito, ljude se kroz vrijeme cijeni po onom što učine, a riječi su tek usputni alat. Pa ako se iste poklope i s djelovanjem osobe, tim bolje, onda znamo da je takav čovjek dosljedan, da mu se može vjerovati.

Koji su pokazatelji takve osobe u astrologiji?

 

Dobar Saturn uvijek će iznjedriti osobu koja će biti ozbiljna, autentična, i vjerujući u to što radi i što planira, dosljedno će isto provoditi u djelo.

Dobar Mars (dobro aspektiran) osobi će dati sposobnost da učinkovito djeluje na operativnoj razini, da na vrijeme donosi odluke i da jednostano rečeno – funkcionira.

Dobar Jupiter dat će osjećaj za čast, poštenje i dostojanstvo, pa vas takva osoba neće prevariti. Imat će osjećaj za lojalnost, galantnost i bit će od povjerenja u svakom smislu.

Dobro Sunce dat će nešto slično kao i Jupiter, ali više na osobnoj razini. Radi se o čovjeku koji jasno zna kamo stremi i neće dopustiti da ga nečasne radnje skrenu s puta.

I sve druge dobro postavljene planete doprinosit će spomenutom, no ne možda toliko očito kao ove četiri.

 

A kako ćete kroz astrologiju prepoznati nedosljendu osobu, onu koja jedno priča, a drugo radi?

Obično su to izazovni aspekti prijašnjih četiriju planeta s nekim trećim, no ima tu svih mogućih kombinacija.

Loš Neptun dat će osobi uvjerenje da je njegova stvarnost (koja je zapravo čista iluzija) ona koju treba slijediti i pobrkat će sve mostove između njenih riječi i djela.

Ako se u sličnoj kombinaciji nađe i loše postavljen Merkur, eto primjera pravog manipulativnog lažljivca. Merkur u lošem aspektu s Neptunom uvijek iznjedri osobu koja jedno priča, vješto koristi riječi kako bi prikrila vlastite nedostatke, navodi na krive procjene i jednake zaključke, ili se pak cinično i dvosmisleno ruga drugima praveći se blesava. Zapravo se radi o jednoj vrsti skrivene pokvarenosti.

Kad je Mjesec u kombinaciji izazovnih aspekata, pa i s Mekrurom, osoba će ih straha pričati nešto što nema puno veze s istinom.

Mjesec s Marsom u izazovnom aspektu dat će joj crtu krajnje grubosti i koliko god ona to prikrivala, na kraju će gledati samo da nešto učini za svoju osobnu korist. Ovakim ljudima nedostaje empatije za druge i dobrodušnosti.

Loš Saturn činit će nešto slično, ali na dulje staze ili na suptilnijoj razini. To su oni mutni tipovi za koje nikad ne znate što zapravo misle i smjeraju.

 

I bez obzira na sve, najsretniji su oni kod kojih su misli, riječi i djela u jedinstvu. Zašto?

Zato jer je kod njih protok energije slobodan, počev od onih najsuptilnijih razina (duševnih), preko mentalnih, pa sve do fizičkih.

 

Kako god bilo, želite li imati čiste račune sa svima i iskrene odnose, ne zaboravite uvijek promatrati ima li razlike između riječi i djela. Neka to bude vaš nepogrešivi alat za procjene povjerenja u ljude.

  EHOROSKOP.net - Prvi hrvatski horoskop portal - Sve