forgot password?


‹ Prvi  < 13 14 15 16 17 >  Zadnji ›
15 od 25
Odgovori na vaša pitanja
Posted: 29 Svibanj 2019 01:51 PO.P   [ # 211 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Što znači riječ Nadir?
Nadir je os četvrte kuće u nečijoj natalnoj karti, „dno neba“. Vidi IMUM COELI.

Profile
 
Posted: 29 Svibanj 2019 01:52 PO.P   [ # 212 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Kakav je utjecaj ljetnog vremena u horoskopu?
Lejtno vrijeme je svima dobro poznato pomicanje sata koje se obično događa posljednju nedjelju u 3. mjesecu oko 2 po noći, te traje do posljednje nedjelje u 10. mjesecu (nekad je bilo do posljednje nedjelje u 9. mjesecu). Zašto je to astrološki važno? Zato što vam je u rodnom listu možda upisano ljetno vrijeme, a „pravo“ vrijeme rođenja tih osoba bi se dobilo kad bi se oduzeo jedan sat od upisanog. Važna je informacija da je praksa računanja ljetnog vremena na ovim prostorima počela 1983. i nastavila se do danas. Po provjerite, jer ukoliko vam se natalna karta računa po ljetnom vremenu, moguće je da imate pomak polja i pogrešno izračunat Podznak, te da vam planete padaju u neka druga polja i cijela priča i tumačenje se bitno mijenja. U tom slučaju prije davanja podataka astrologu, oduzmite jedan sat. Znači ako ste rođeni npr. 1.7.1985. u 8 ujutro (tako piše i to je po ljetnom vremenu, službenom, dogovorenom), vi ste zapravo rođeni u 7 sati ujutro i prema tom „prirodnom“ vremenu bi se trebala računati i vaša natalna karta. U praksi to znači da se podznak i polja pomiču za oko pola znaka (ugrubo 15-tak stupnjeva) unazad.

Profile
 
Posted: 26 Lipanj 2019 06:08 PO.P   [ # 213 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Što znači kad je planet u kulminaciji?
Kulminacija je pozicija planeta u natalnoj karti koji je na navišoj točki neba, a to je onaj koji je najbliži Zenitu (MC-u) horoskopa. Zovu ga još i kulminantni planet. On je točka na „i“, i na neki način zaokružuje sliku o nekom.

Profile
 
Posted: 26 Lipanj 2019 06:09 PO.P   [ # 214 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Kako funkcionira lunarni horoskop?
Mnogi ovu metodu predviđanja brkaju sa solarnim horoskopom. Radi se zapravo o mjesečnom horoskopu prema kretanju nečijeg Mjeseca. Kao i kod Sunca, tako i Mjesec svakih 28-30 dana prelazi preko one točke Zodijaka gdje se nalazio u trenutku nečijeg rođenja. Svaki idući prelazak preko iste točke i kombinacije planeta na nebu u tom trenutku mogu se uzeti kao još jedna informacija za predviđanje do idućeg Mjesečevog prelaska preko iste točke. Neki uzimaju prelazak Mjeseca za iduću cijelu godinu, ali najispravnije bi bilo da je svaki idući prelazak zapravo informacija za idućih mjesec dana u životu osobe kojoj se gleda.

Profile
 
Posted: 03 Srpanj 2019 06:01 PO.P   [ # 215 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Poštovani,kćerka mi je rođena 06.09.1982.u 19,50 sati u Splitu.
Sva je u problemima,zdravlje,posao ,ljubav .Molim Vas za pomoć.Ima li išta svjetla u njenoj budućnosti .Hvala.

Vaša kćer u svojoj natalnoj karti ima dosta lijepih aspekata, a kao osoba je emotivna i zna burnije reagirati. Takav pristup ponekad škodi njoj samoj, ali kroz vrijeme ona će već naći način da sve to dovede u ravnotežu. Znamo da svaka majka brine za svoje dijete, pa i odraslo, no nemojte sebe previše zamarati brigom, jer time opterećujete obje strane. Budite tihi promatrač i diskretna podrška. Već ove jeseni (2019.) neke će joj se kockice složiti tako da će biti dosta razloga za zadovoljstvo i mir u duši.

Profile
 
Posted: 03 Srpanj 2019 06:04 PO.P   [ # 216 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Koja je formula za krug sreće?
Krug sreće je najpoznatija arapska točka. Formula za nju je Ascendent + Mjesec – Sunce. Znači ako imate 360 stupnjeva u krugu Zodijaka, odredite pozicije, izračunajte i ono što dobijate odbrojite od 0 stupnjeva na stranu od Ovna prema Ribi. Ukoliko vam je rezultat veći od 360 ili je u minusu, korigirajte ga oduzimajući ili dodajući 360, te opet rezultat odbrojte od 0 stupnjeva. Tamo gdje padne krug sreće, čovjek doživljava svoje najintimnije ispunjenje.

Profile
 
Posted: 03 Srpanj 2019 06:04 PO.P   [ # 217 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Koji su znaci kardinalni?
To su prvi znaci u nizu u kvadrantima, to su oni kojim započinju godišnja doba, tj. 1., 4., 7. i 12., odnosno Ovan, Rak, Vaga i Jarac. Ujedno su to i osjećajni znaci, a daju osobinu pokretanja stvari, pa su ovo ljudi koji uvijek iniciraju stvari uz veliko nadahnuće i entuzijazam.

Profile
 
Posted: 03 Srpanj 2019 06:05 PO.P   [ # 218 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Objasnite kompozit?
Kompozit je jedna od metoda analize dvaju horoskopa, a bazira se na EKVIDISTANC sistemu. Uzima se točna sredina istih pozicija i stvara „nova“ natalna karta, na neki način presjek za dvije osobe. Znači stupanj na kom je Sunce jedne osobe i stupanj na kom je Sunce druge osobe, pa se izračuna srednje mjesto u krugu Zodijaka za „zajedničko“ Sunce. Npr. 5 Ovna i 5 Blizanca, naći će se na 5 Bika. Ako su npr. dvije iste točke ne udaljenosti od 180, računa se na onu stranu koja je bliža, tj. kraća (npr. 1,2 Ovna i 1,4 Vage, onda će evkdistanc te točke ipak biti na 1 i nešto Jarca, jer je to bliže). Tako se izračunaju sve točke iz dva horoskopa (iste planete, iste osi polja, znači npr. os 2. polja jedne osobe, i os 2. polja druge, podznaci, Zeniti, čvorovi, sve) i dobije se „nova“ natalna karta, prosjek za dvoje, tj. KOMPOZIT. Ona gotovo nepogrešivo pokazuje u kom će se području života i kojim temama dvije osobe naći. Npr. ako je naglašena 5. i 7. „zajednička“ kuća radi se o ljubavi i mogućem braku, ako je 6. ili 10., radi se o odličnim poslovnim mogućnostima suradnje, ako je sve raspršeno, osobe će se baviti svime pomalo, ako je 3. ili 9. putovat će, etc. Dakako da je za odnos dviju osoba osim kompozita potrebno pogledati i sinastriju, tj. usporedne aspekte, kako bismo imali potpunu sliku, no kompozit gotovo nepogrešivo pokazuje teme u kojim bi se osobe mogle naći.

Profile
 
Posted: 28 Kolovoz 2019 12:49 PO.P   [ # 219 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Kad je planet izoliran?
Izolirani planet je planet bez aspekata u nečijoj natalnoj karti. Jedni tvrde da se u tom slučaju još više ispoljava, drugi da je zanemaren, no u svakom slučaju, njegove osobine (ili osobine područja kojim on vlada) nisu dobro povezane s ostalim temama života, pa na neki način kod osobe djeluje poput satelita i jedino s drugim ljudima u kombinaciji (koji svojim drugim planetama stvaraju aspekte s tim planetom i na taj ga način aktiviraju i provociraju) on zaživi.

Profile
 
Posted: 28 Kolovoz 2019 01:02 PO.P   [ # 220 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Poštovani, zanima me ljubav…
Nikad nisam htjela puno oko toga ispitivati, već kako bude.. No u zadnje vrijeme sam sva izvan sebe i ne mogu se sabrati. Naime, na novom sam poslu od proljeca i pocetkom 5.mjeseca mi se desilo da mi se poceo jako svidati jedan decko (a inace ga znam otprije sa jedne poslovne edukacije, tamo sam ga prvi put srela). Moram takoder spomenuti da sam na ovom poslu oduvijek htjela raditi i ostvarila mi se zelja, a ON se desio slucajno. Odmah nakon sto sam ga prvi put na poslu ponovo vidjela sanjala sam ga i od tad ga ne mogu izbaciti iz glave, pogodilo me ko munja..Dok ga vidim ja se sva smetem… A u vezi sam inace. S deckom imam jako otvoren odnos, pricamo o svemu i u zadnje vrijeme bilo je rijeci o tome da bi se mozda mogli odvojiti na neko vrijeme… a opet puno mi znaci i s obzirom na godine provedene skupa (10 god) uopce mi je tesko zamisliti da nije kraj mene. A s ovim deckom s posla mislim da je sviđanje obostrano, tj osjecam da je jer se desila situacija gdje sam vidla da ni njemu nije svejedno. No ako sam dobro nacula i on je u vezi. Zanima me samo da li tu stvarno ima nesto i da li bi se ista iz toga moglo razviti.. Hvala unaprijed na odgovoru.

Datum, vrijeme i mjesto rodenja:
28.3.1989., 16:45 h
Varazdin

Da bismo precizno odgovorili na vaše pitanje, trebalo bi pogledati natalne karte i vašeg dečka i vaše simpatije s posla. Ovako se možemo osloniti jedino na ono što imamo, a to je vaša natalna karta. U njoj se vide određene složenosti povezane s emocijama, ali ne takve da ih vi ne biste znali dovesti u red. Pred vama su dobri tranziti što se tiče privatnog života, i to u idućih par godina, više od 2020., pa na dalje (Jupiter po 5., dok Saturn popušta), tako da vam savjetujemo da budete iskreni prema sebi i da ne tražite od života više nego što vam pripada. Jedino bi bilo ispravno i pošteno slušati svoje srce i ne kalkulirati, no da bi impuls iz njega bio vjerodostojan, vi sami trebate biti na neki način pročišćeni, pošteni prije svega prema sebi i svojoj istinskoj duši. Budite ono što jeste i ukoliko vam unutrašnji glas govori da nešto trebate učiniti, učinite to, no spremna na sve moguće posljedice i odgovornosti koje iz toga mogu proizaći. Inače vam je natalna karta dobra, podznak Djevica (previše analize prije postupanja), Mjesec u Strijelcu, karijera odlična, a emocije i privanti život će se stabilizirati tijekom vašeg sazrijevanja i vremena…

Profile
 
Posted: 04 Rujan 2019 04:48 PO.P   [ # 221 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Zanima me ljubav i brak rodjena sam 15.12.1976 22.00 sati u BiH

Vjerojatno ste već prošli neke ozbiljnije veze jer ih kroz život imate više. Nema pravog razloga da ostanete sami. Imate mnogo lijepih aspekata. Trenutačni tranzit Jupitera po Strijelcu sigurno vam otvara dobre prilike u svakom pogledu. U nastavku, tijekom 2020. i prvih par mjeseci 2021. isti će planet tranzitirati vaše 5. polje ljubavi, pa bi se kvalitetan ljubavni život trebao razvijati dalje ili zaživjeti ako još nije. Bračni partner je opisan s Neptunom u 4. kući - receptivan, miran, maštovit čovjek, vjerojatno iz vašeg kraja ili ako je iz druge sredine onda je to neko slično podneblje, a može značiti i da je vezan uz dom, obitelj, korijenje. Kreativac. Brak bi trebao biti dobro aspektiran i stabilan.

Profile
 
Posted: 23 Rujan 2019 10:45 PR.P   [ # 222 ]  
Newbie
Rank
Total Posts:  1
Joined  2019-09-23

Pozdrav
Rodjena sam 30.07.1990 u sarajevu
A decko 17.03.1991 u sarajevu.
U vezi smo 10 godina skoro…
Zanima me da li cemo se vjencati i generalno nas odnos
Hvala

Profile
 
Posted: 03 Listopad 2019 04:26 PO.P   [ # 223 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Što horizont znači u astrologiji?
U astrološkom smislu horizont je linija koja povezuje Ascendent i Descendent, znači os između 1. i 7. kuće natalne karte, odnosno označava smjer istok-zapad.

Profile
 
Posted: 03 Listopad 2019 04:27 PO.P   [ # 224 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Što je to ekvidistanc?
Ekvidistanc je jedna od metoda predviđanja i analize za astrologe. To su centralne točke (u krugu zodijaka) na kojim se sastaju planete (po „prosjeku“). Npr. ako vam je Sunce na 0 stupnjeva Ovna, a Mjesec na 0 stupnjeva Bika, onda je točka ekvidistanca između Sunca i Mjeseca na 15 stupnjeva Ovna. Znači uzme se razmak između dvije planete i podijeli sa dva, te odbroji od prve i tako nađe njihov „prosjek“, tj. središnje mjestu (točka ekvidistanca). Tradicionalno su ga razvili njemački astrolozi, a posebno je koristan u uspoređivanju horoskopa kad se radi KOMPOZIT horoskop, pa se računaju svi ekvidistanci svih srodnih planeta i kuća. Npr. nečije Sunce i Sunce druge osobe, pa Mjeseci, pa osi 1.-vih kuća i tako sve. Dobije se kompozit koji gotovo nepogrešivo pokazuje u kojim će se područjima života osobe naći (ili se neće naći u temi koju možda žele, nego u nečem drugom).

Profile
 
Posted: 30 Listopad 2019 04:21 PO.P   [ # 225 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  313
Joined  2018-10-31

Što je domicil?
Domicil je pozicija planeta gdje on najbolje izražava svoje osobine, a to je u znaku kojim vlada. Kad npr. netko ima Mars u Ovnu kažemo da je Mars u svom sjedištu, jer on vlada Ovnom i ispoljava svoju pravu prirodu, ili npr. kad je Saturn u Jarcu, ili Jupiter u Strijelcu, etc… Kad je u domicilu, planet je jači.

Profile
 
‹ Prvi  < 13 14 15 16 17 >  Zadnji ›
15 od 25