Rak
 

Rak

Rak je po polaritetu negativan i ženski, četvrti znak u zodijaku kojim vlada Mjesec. Element mu je Voda, promjenljive je prirode i ključna riječ mu je: Ja osjećam.

Prvo i osnovno je da je Raka jako teško razumjeti. On je po prirodi strpljiv, drag, nježan, beskrajno drag i umiljat, strpljiv slušač, sve dok ga ne taknete tamo gdje je najtanji, a to su njegovi osjećaji i emocije prema drugim ljudima. On je povezan sa četvrtom kućom zodijaka, a to je polje doma, obitelji, majke i majčinstva, pa su s time i sami previše emotivni i vezani za sve i svakoga tko im se nalazi u životu, a teško otpuštaju nekoga od sebe, bez obzira na to što su povrijeđeni do srži. Rakovi su dosta nervozne osobe, sklone autodestrukciji i melankoliji, te ih prati glas da su samosažaljivi i previše osjetljivi za sve osim za sebe, jer jedino svoje greške ne vide. Oni su vodeni znak i njima vlada Mjesec koji ih čini promjenljivima poput oceanskih struja.

Rak je moćan i jak znak koji se kreće ispod one vidljive površine koju prikazuje svijetu. U njegovoj se glavi rađa mnoštvo ideja i kroz njegove svjetove rijetko tko može i zna prolaziti, jer su njegovi obrambeni zidovi visoki poput najveće kule koja ih štiti od vanjskog svijeta koji je za njih zao i okrutan. Svoje kućno ognjište smatra svojim pravim i jedinim utočištem od tih vanjskih utjecaja, pa će ne rijetko ostati jako vezan za majku cijeli svoj život, što će ga činiti slabim prema ženama općenito, tako da se često veže za krive žene-majke. Jaka mu je imaginacija, često pati od unutarnjih strahova i depresija, pa se tada povlači u svoje unutarnje svjetove u strahu od povrede.

Kod muškarca Raka izuzetno je važno da pronađe dobru osobu za sebe, nježnu i skrbnu za njegove unutarnje borbe i destrukcije, a u isto vrijeme mora biti i provokativna i izuzetno seksipilna da Rak ne bi zagledavao oko sebe u potrazi za boljim primjerkom. Naime, taj dio njegovog karaktera ne može nitko nikada promijeniti i u pravilu nisu vjerni svojim ženama. Žena Rak znatno je senzibilnija od bilo koje druge žene (osim možda žene Strijelca), pa ćete je uvijek prepoznati po vitkoj i skladnoj figuri, njegovanom tijelu, plavoj i bujnoj kosi, obavezno vezanu prstenom na ruci i sa mnogo dječje graje oko sebe. U tome svemu ona posebno uživa, a posebno u svojoj izraženoj ženstvenosti. Boje Rakova su bijele, srebrne, srebrno-sive, i svijetloplava.

 

  Vladajući znak - Sve