Lav
 

Lav

Lav je peti zodijakalni znak koji vlada petim poljem ljubavi i seksa. Po polaritetu je pozitivan, muški, po kvaliteti je stalan, a glavne riječi su mu: Ja hoću. Planet vladar mu je Sunce.

Veliki posjednici zodijaka su Lavovi. Radi se o osobama koje su prilično sebične prirode, ne misle mnogo o ljudima oko sebe, često su zaokupljeni samima sobom, a sve što ih okružuje nazivaju svojim. U svakom slučaju samopouzdanje koje izvire iz svih Lavova okružuje ih poput aure i možete ih uvijek prepoznati po stavu uzdignute glave i po tome što su najglasniji u društvu. Lav je često centar pažnje gdje god se pojavi, i time privlači ljude kao magnet prema sebi. On u pravilu prezire dosadu i bezličnost, pa se trudi da svemu što radi dade jedan poseban štih i da ostavi vidljivi trag za sobom.

Vrlo je probirljivog karaktera, pa ako želite Lava za sebe, morati ćete se neprestano mijenjati i usavršavati da bi Vam gospodar bio zadovoljan i da Vam ne ode u potrazi za nečim izazovnijim od Vas. Vrlo cijeni kvalitetu, mnogo više nego bilo koji drugi znak, a za nju je spreman i odreći se mnogo toga, samo da ne bi bio prosječan i običan. On uvijek mora izvirivati iznad svih ostalih barem za centimetar. Lav voli vlast, često je na visokim državničkim mjestima i sklon je intrigama, spletkama i zakulisnim igrama, te je zapovjednički i monopolistički nastrojen. Svi poznavatelji zodijaka složiti će se s tvrdnjom da su Lavovi vječna djeca u potrazi za moći i uživaju u svakom trenutku svojeg uspinjanja na tron, o čemu se god radilo. Ako Vas voli ili ako ste mu draga osoba, napraviti će Vam sve što poželite, ali pod uvjetom da uvijek nešto dobije za uzvrat i da mu se divite na sve moguće načine.

Muškarac Lav je dostojanstvena i misteriozna osoba, često povrijeđenog ega, jer ga "nitko ne razumije", voli davati savjete i kada ga se ne pita za to, ugodan u razgovorima i velikodušan u pomoći prijateljima. Lavovi su vrlo grandiozni i najbolji u svom poslu, ma čime se bavili u životu. U vezama ne trpe nevjeru iako su i sami tome skloni, a neuspjeh u poslu stvara im frustracije koje nije lako riješiti. Često su Lavovi po zanimanju: doktori, muzičari, šefovi država i vlada, glumci.

Žena Lav je dominantna gospodarica prostora i vremena, vrlo nametljive naravi i nemojte joj se zamjerati ni u kojem slučaju.

Boje Lava su: žuta, narančasta, crvena, zlatna.

 

  Vladajući znak - Sve